lauantai 23. marraskuuta 2013

Bamburättejä

 
Virkkasin loput bambulankani räteiksi (vuosien varrella kertyneitä versioita Novitan Bambua). Näitä voi vaikka sujautella lahjapaketteihin joulun alla. Omiin tarpeisiin näitä loistavia ja kestäviä rättejä minulla on jo riittävästi.
 
Sik-sak-virkkauksen ohjeen löysin vanhasta, tutusta virkkauskirjastani.


torstai 14. marraskuuta 2013

Lämmikettä yksivuotiaalle

 
Lasteni serkku hukkasi toisen junasukkansa kaupunkireissulla ja hänen äitiään se kovasti harmitti, koska nämä sukat olivat ainoat, jotka pysyvät edes jotenkuten lapsen jaloissa. Niinpä pääsin neulomaan uudet sukat. Koko on sama kuin edellisissä, koska niissä oli edelleen kasvunvaraa.

 
Neuloin samalla myös uudet lapaset omalla ohjeellani. Näihin toivottiin jo hieman lisää pituutta peukalon jälkeiseen osaan. Neuloin nämä muutoin 2,25:n puikoilla, mutta ranteen resoriosan 2:n puikoilla. Peukaloaukon jälkeen olen neulonut nelisen senttiä ennen kärkikavennuksia. Lapasten tuleva käyttäjä on nyt vähän päälle vuoden ikäinen tyttölapsi.
 
Lanka on Gjestal Maija, jota ostin vuosia sitten neuloakseni serkkutytön vanhemmille joululahjaksi "rakkauslapaset" (=yksi yhteinen lapanen kädestä pitämistä varten sekä lisäksi erilliset lapaset). Enpäs niitä ehtinyt ikinä neuloa, joten lapaset sai nyt sitten rakkauden hedelmä.

perjantai 8. marraskuuta 2013

Patalaput

 

Kaupanpäällisiksi saadusta harmaasta, karkeasta tweed-langasta en keksinyt mitään muuta käsityötä kuin tämän. Yhdestä kerästä tuli kaksi patalappua ja lanka on nyt kätevästi käytetty. Olen käynyt systemaattisesti läpi lankavarastoni ja tehnyt suunnitelmat lähes kaikkien lankojen varalle. Nyt neulon ja virkkaan omaan tahtiini kunnes kyllästyn. Mikä sen parempaa harmaan marraskuupäivän puuhaa kuin istua nojatuolissa kynttilöitä poltellen ja käsitöitä tehden?

 sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Trikoohuivi

 
Olen käyttänyt koko syksyn harmaata huivia. Maiseman harmaantuessa aloin kaivata jotain värikkäämpää kasvoja vasten. Ostin viime kesänä tätä keltaista pallotrikoota kesävaateompeluksia varten. En ole saanut tartuttua trikoo-ompeluksiin, koska joustavien kankaiden ompelu on minulle melko vierasta maastoa. Kangasta tuli hankittua reilusti, joten ehkä tämän tutustumisvaiheen jälkeen uskallan ommella siitä jotain muutakin (en lupaa).
 
Huivi on ommeltu yhdestä kankaan leveydestä, eli pituus on valmiina n. 150 cm ja leveys n. 20 cm. Oikean leveyden löysin kokeilemalla = leikkaamalla aina vähän lisää pois (seurauksena muutama pitkä kangassuikale, joille pitäisi keksiä käyttöä).


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...