maanantai 24. kesäkuuta 2013

Toinen huivilippis

 
Tämä lippis on tehty samalla kaavalla kuin edellinen, mutta saumavaroihin on lisätty 0,5cm kauttaaltaan. Tuloksena on hieman tilavampi versio, mikä sopii tähän malliin. Edellistä lippistä oli jo käytetty paljon siinä vaiheessa, kun se kuvattiin. Tämä on suoraan ompelukoneen jäljiltä eikä siksi vielä oikein asetu. Kasvatan hiuksiani ja uskon tämän mallin sopivan erityisesti pitämään nutturasykkyrän poissa niskasta sitten, kun sellainen on olemassa.

torstai 20. kesäkuuta 2013

HuivilippisKesän ensimmäinen ompelus oli lippis kirjan "Surrur - tee oma marimekkosi" ohjeen mukaan. Ohjeessa ei mainittu sisältääkö kaava saumavarat vai ei. Pähkäiltyäni hetken lisäsin sentin saumavarat. Se kannatti, koska muutoin lakki ei olisi mahtunut päähäni. Lippis on toimiva ja vuorittomuudestaan johtuen vilpoisa. Aurinkolaseihin yhdistettynä se estää täydellisesti auringon häikäisyn.

(Vinkkinä teille, jotka meinaatte ommella saman lakin, lapselle ilman saumavaroja ja aikuiselle reiluin saumavaroin.)

 
Lakin jälkeen olen intoutunut korjausompelemaan. Aloin perata vaatekaapeista pois jostain syystä käyttämättä jääneitä vaatteita. Sain kasaan kaksi muovikassillista aikeissani viedä ne lähimpään vaatekeräyslaatikkoon. Sitten aloin tutkia saalista tarkemmin: miksi tämä nimenomainen vaate on jäänyt käyttämättä?
 
Ensimmäiseksi muokkasin kahdesta hiharesoreistaan rispaantuneesta hupparista uudet hupparit 10-vuotiaalle esikoiselleni. Seuraavaksi muokkasin kaksi tunikaa käyttökelpoiseksi ja viimeiseksi kävin yllä näkyvän T-paidan kimppuun. Se on aina jäänyt käyttövaatepinon alimmaiseksi ryhdittömyytensä takia: kaula-aukko oli liian iso ja hihat ihme lörppänät. Siitä myös puuttui se jokin juju. Niinpä tein vastalaskokset kaula-aukon ja hihojen keskikohtiin sekä ompelin reunojen koristeeksi pitsinauhaa. Nyt tuli kiva!
 
(Ennen-kuvia tulee harvemmin otettua, joten kaivelin vanhoja kesälomakuvia ja löytyihän se paita toissavuotisen lomamatkan viimeiseltä päivältä. Housutkin on näköjään samat!)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...