keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Harmaat pitsineulesukat


Neuloin edellisessä postauksessa mainostamani Suuren käsityölehden pitsineulesukat lahjaksi. Ohje löytyy vuoden 2010 viimeisestä Suuren käsityölehden numerosta. Sukat ovat n. kokoa 40 ja kuvassa ne ovat omissa 38:n jaloissani - siksi suuren näköiset. Lahjansaajan jaloissa ne ovat paljon kauniimmat.

Nämä sukat olivatkin melko paljon hankalammat neuloa kuin edelliset pitsisukat. Näissä oli paljon kavennuksia ja langankiertoja, varsinkin tuossa jalan päälle jäävässä osassa. Suosittelen silti neulomaan nämä, koska malli on tosi kaunis. Erityisesti näissä itseäni viehättää resorien kuvioinnit, kantapään vinoneliöverkkomaisuus ja se, että pitsineule jatkuu varpaiden päälle.

Lankana on Novitan Nalle. Käytin kolmosen puikkoja. Näihin sukkiin meni melko tarkkaan yksi sadan gramman lankakerä.


keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Pitsivillasukat


Sainpas neulottua jotain pukin konttiin. Koska lahjan saaja ei lue blogiani, voinkin esitellä neulomukseni saman tien. Neulemalli on tämän syksyn Novita-lehdestä joskin muutin sukan vartta yksinkertaisemmaksi. Lankana on 7 Veljestä.

Myös Suuren käsityölehden joulunumerossa on ohje kauniisiin pitsivillasukkiin. Tulin valinneeksi Novitan mallin paksumman langan takia (= nopeammin valmista ja lankaa oli valmiina kotona Totoro-lapasten jäljiltä). Suuren käsityölehden malli on neulottu Nallesta ja malli on mielestäni himpun verran tätä kauniimpi. Nämä pitsikuviot olivatkin yllättävän helppo neuloa: helpompia kuin tavalliset palmikot, koska mitään apupuikkoja ei tarvittu. Neulon 7 Veljestä -sukat yleensä kolmosen puikoilla, mutta näissä käytin 3,5:n puikkoja ja tulos on täsmälleen sopiva. Mielestäni pitsineulokseen sopii hyvin pieni läpikuultavuus.lauantai 11. joulukuuta 2010

Neulekeeppi

Tämä neulekeeppi on ollut valmiina jo pari viikkoa, mutta vasta eilen sain aikaiseksi tehdä viimeistelyt. Keeppi on neulottu Kauneimmat joulun käsityöt -lehden (2/2010) ohjeen mukaan. Lankana on käytetty Novitan Tempoa. Neuloin tämän seiskan pyöröpuikoilla. Keeppi lämmittää mukavasti hartioita ja on kätevä, jos tekee jotain sellaista, missä ei tarvitse nostaa käsiä ylös. Käsiä ylös nostellessa vaatekappale siirtyy ylemmäs eikä istu niin kauniisti, mutta lämmittää toki edelleen yhtä hyvin. Ohjeen lanka oli ohuempaa, joten ehkä tästä tuli vaan hieman liian suuri.

perjantai 10. joulukuuta 2010

Koruja

Pitäisi olla varmaan täyttä häkää valmistamassa joululahjoja, mutta minäpä värkkäsin koruja itselleni. Puuhelmet olen ostanut vuosi sitten muistaakseni Sinellistä. Huovutetut helmet ovat jämiä viimevuotisista joulupukin paja-askarteluista.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...