tiistai 8. kesäkuuta 2010

Hämärrysoperaatio


Lasten huoneisiin paistaa aamuaurinko, mikä aiheutti aikaisen heräämisen myös vapaapäivinä. Nyt lomalla päätin varmistaa aamu-unien venymisen riittävän mittaisiksi itse kullakin. Hankin Anttilasta pimentävää verhokangasta ja ompelin kuopuksen huoneeseen piiloon menevän kolmannen vehon, joka on lyhyempi kuin varsinaiset verhot. Se jää patterin yläpuolelle eikä vie yhtään ylimääräsitä tilaa. Tein vain yhden leveyden, koska se pimentää ihan riittävästi. Ikkunoissa on myös sälekaihtimet.

Tässä kankaassa ei ole pimentävää kalvoa, vaan sen sisään on kudottu mustaa lankaa ja kangas on hyvin tiivistä. Se ei todellakaan pimennä 100%:sti, mutta hämärtää riittävästi. Hinta oli tarjouksessa alle 8 euroa metriltä, joten ihan hintansa väärti.

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Näkösuojaa parvekkeelle

Meidän lasitetulta parvekkelta on kivat maisemat kahteen suuntaan, mutta kolmannessa suunnassa on vain rumia elementtikerrostaloja. Siellä on myös katu, jolla kulkevien ihmisten katseilta haluan suojautua. Näin Pilvitarhan pajassa tällaista ihanaa pelargonia-aiheista ikkunakalvoa. Pilvitarha auliisti kertoi mistä oli sitä hankkinut ja sieltä minäkin kalvoni tilasin. Silikoninen kalvo on kiinni lasissa saippuavedellä. Helppo kiinnittää, siirtää ja irrottaa.

Parvekkeen alalaseihinkin pitäisi keksiä jotain yhteensopivaa näkösuojaa. Kuvissa näkyvä raidallinen markiisikangas on edellisen asukkaan peruja enkä pidä siitä yhtään. Kalvo kuitenkin todennäköisesti on tuohon liian läpikuultava. Ideoita kellään?


Istutukset senkun lisääntyvät ja laajenevat. Kaikenlaista tupsahtelee. Yrtit vaan puuttuvat edelleen.

lauantai 5. kesäkuuta 2010

Mekko-ompelua

Olen bongannut näitä Kolmen konstin mekkoja (Ottobre 3/09) pitkin vuotta eri blogeista ja olihan minun itsekin kokeiltava. Ompelin koon 122 hieman lyhyemmälle viisivuotiaalle, joka menee huomenna juhlimaan kaverin synttäreitä uudessa mekossaan. Mukavan mutkaton mekko ommella ja takuuvilpoinen helteellä.

Kukkakangas on paikallisen sisustusliikkeen alekorista, keltainen kangas on samaa kuin ompelemissani jäätelötötteröissä. Pitsinauhan olen hankkinut Ihan pienestä putiikista. Mekon osat solmin yhteen tavallisella vinonauhalla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...