tiistai 29. joulukuuta 2009

Inspiroivia kirjoja ja vähän muutakin

Joulupukki on lukenut blogiani. Sain nimittäin erittäin osuvia lahjoja. Olen valitellut virkkaustaidottomuuttani, mutta nyt sain sen verran selkeän oppaan, että varmasti opin. Olen vasenkätinen ja ensin pohdittiin josko kääntäisin näitä opaskuvia peilikuvaksi skannaten + kuvankäsittelyohjelmalla. Olen kuitenkin selviytynyt tähän asti ilman moista operaatiota. Tässä harjoitelmia, joita virkkailin ensimmäisellä käteen sattuneella villalangalla. Näistä reunusvirkkauksista tulee mieleen lapsuus ja erinäiset reunakoristellut pyyheliinat.


Sain lasten kanssa yhteislahjaksi ihanan ompelukirjan, jossa on selkeitä ja helppoja malleja lapsille. 7- ja 5-vuotiaat tyttäreni ovat innokkaita käsitöiden tekijöitä. Esikoiseni on monet kerrat seurannut vierestä neulomistani ja pyytänyt, että opetan hänelle. Tässä kirjassa on vaihe vaiheelta -valokuvat neulomisesta (sormilla ja puikoilla) sekä helppoja ohjeita (mm. pipo ja kaulaliina). Kuopukseni on tullut taitavaksi ompelijaksi ja varmasti kykenee toteuttamaan kirjan ompeluohjeita.


Neulomisesta puheen ollen: olettekos nähneet ennen tällaista?


Tämä tuli yhteislahjaksi koko perheelle (mieheni nimi oli kyllä suluissa.. hän ei vielä toistaiseksi neulo). Tontut olivat selvästikin tarkkailleet perheemme puuhia. Tämän härvelin mukana tuli lankakerä sekä seikkaperäinen ohje, jossa neuvotaan miten tällä neulotaan pipo. Neuloimme lapsen kanssa vuoron perään mukana olleesta kirjavasta langasta kunnes olimme saaneet kokoon viisi senttiä. Siinä vaiheessa huomasimme, että piposta tulee melko suuri ja harva, joten vaihdoimme langan Novitan Huopaseen. Näin pipo saadaan juuri halutun kokoiseksi (jos en erehdy huovuttamaan pesukoneessa).

Ja viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä: Ilokseni sain tänään postissa kirjan, jonka voitin A pot of rose tea -blogin arvonnassa. Kirja on nimeltään "The Gentle Art of Domesticity" (Jane Brocket). Kirjan aihepiiri sopii minulle kuin lapanen käteen! Lähetyksen mukana tuli hieno, itse tehty kortti. Kiitos Matroskin! Tässä riittää luettavaa ja katseltavaa pitkäksi aikaa!


sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Huopahelmet
Huovutin helmiä Novitan Hahtuvaisesta. Huopahelmien väleihin sommittelin keltaisia puuhelmiä, joita löysin Sinellistä. Helminauhan sidoslankana käytin kaksinkertaista nappien ompeluun tarkoitettua ompelulankaa. Helmet mahtuvat pään yli, joten mitään kiinnitysmekanismia ei tarvittu.

lauantai 26. joulukuuta 2009

Huivi


Tässä on vihdoin valmiina pitsineulehuivi, jota neuloin hartaasti monta viikkoa: neuloin, tein virheitä, purin ja neuloin. Työ kannatti. Opin nimittäin paljon neuleohjeiden lukemisesta sekä sain hyvän oppitunnin siitä mikä kavennus kallistuu mihinkin suuntaan. Ja mikä parasta, lahjan saaja piti tästä huivista kovasti. Kuvassa on isotätini uusi huivi harteillaan.

Ohje huiviin löytyy viime talven Novita-lehdestä. Lankana on Novitan Rose mohair.

Mukavaa tuiskuisan Tapaninpäivän jatkoa teille kaikille! Tekee mieli neuloa lisää lämmintä päälle pantavaa.

sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Kranssi


Nyt meillä on ulko-ovessamme kranssi, joka ei varise. Kerrostalon rappukäytävässä havut ynnä muut luonnon ainekset eivät ole osoittautuneet hyväksi ideaksi. Tähän voi vaikka väsynyt kotiinpalaaja painaa hetkeksi otsansa, koska se on erittäin pehmeä. Siihen kului kaikki loput täytevanut meiltä kotoa. Kranssin keskellä roikkuvan sydämen olen saanut osana joululahjapakettia pari vuotta sitten. Lehtikangas on ollut meillä välillä verhoina, mutta väri on jotenkin synkkä ja kylmä vihreä isona pintana käytettynä. Kangasta on vielä paljon jäljellä ja näen sen jo mielessäni pieninä ja isompina essuina, patalappuina sekä muovipussien säilytyspötkylöinä. Ruudullisen nauhan löysin Tiimarista.

Lumista alkavaa viikkoa teille kaikille! Muistakaa poltella kynttilöitä ja nauttia vuoden viimeisestä pimenevästä viikosta!

keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Joulusomistusta ja kohtelias elefantti
Pakkohan tässä oli edes jotain ommella, vaikka onkin miljoona muuta juttua jonossa. Ompelin pari punavalkoista sydäntä ja ripustin ne alekkain keittiön ikkunaan roikkumaan. Elämäni ekaa kertaa vaihdoin ikkunaan jouluverhot! Niitä voi  toki käyttää muinakin vuodenaikoina, kun tontut yms. puuttuvat. Yhtä hyvin nämä toimivat kesäverhoina. 

Löysin vanhempieni luota ikivanhan kirjani. Sitä on kunnosta päätellen luettu ahkerasti ja kannetkin puuttuvat. Sivut on sidottu jotenkuten yhteen puuvillalangalla. Suunnitelmissani on tehdä sivuista pieniä tauluja laittamalla sivuja sellaisenaan vitriinikehykseen. Samantapaisen idean bongasin tällä viikolla täältä. Tässä hieman esimakua kirjasta. Näyttääkö tutulta?perjantai 4. joulukuuta 2009

Lahjasukat ja astiahankinta


En ole ehtinyt ommella tällä viikolla ollenkaan, mutta olen kutonut nämä sukat. Lahjan saaja ei tiedä blogistani, joten voin laittaa kuvan tänne. Olen yllättynyt miten helposti tulee kivaa pintaneuletta. Mitä neutraalimman värinen lanka, sitä parempi lopputulos. Nämä sukat on neulottu viime talven Novita-lehdestä ja ne ovat Marttojen sukkakilpailun satoa. Olen hieman huono ymmärtämään ohjeita tai sitten ohjeessa oli epäselvyyttä. Varresta taisi tulla lyhyempi kuin alkuperäisessä mallissa. Ihan hyvä niin.

Neuleohjeet voisivat mielestäni muutenkin olla hieman rautalangasta väännetympiä. Olen aloittelemassa huivin neulomista, mutta missään ei sanota miten silmukka luodaan kesken kaiken lennossa. Normaalisti vaan kierrän langan jotenkuten puikolle, mutta tässä huivitapauksessa ei voi tehdä soveltaen, koska se näkyy ikävästi lopputuloksessa. Olisiko jollain lukijoistani vinkata jotain nettisivustoa, jossa selitetään seikkaperäisesti tällaiset perusasiat?

Tänään hankin hieman astioita. En muista milloin olen viimeksi ostanut astioita meille kotiin, koska astiamme ovat tulleet meille yleensä perintönä tai lahjana. Näihin höplähdin tänään, kun veronpalautuksetkin napsahtivat tililleni. Selvitin, että Pentikin keramiikka-astiat tehdään edelleen kaikki Suomessa! Purkkiin piilotin päivittäin käyttämäni teepussit. Mukeista on hyvä juoda, kivat kädessä ja somat.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...