sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Takki
Takkihan siitä tuli. Päällikangas on isovakoista joustovakosamettia Eurokankaan palalaarista, vuorikangas on tikkikangasta, jonka ostin kädentaitomessuilta 2 euron metrihintaan (+pakanjämät), vetskarit on ostettu Eurokankaasta, sieninauha on tilattu Iinulta, taskujen vuorina käytin niinikään kädentaitomessuilta ostettua turkoosia vuorikangasta (0,50 euroa / metri). Kaavat ovat Ottobre 1/2005 samettitakin kaavat. Alkuperäinen malli oli vuoriton, joten sovelsin hieman. Tein 112cm pitkälle tytölle 116cm takin, jotta käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä. Ensimmäinen vuosi takkia käytetään hihat käännettynä ja myöhemmin hihat suorina. Helma hieman törröttää, mutta ehkä se käytössä asettuu paremmin.

edit.: Kuviin ilmestyi omituista tuhruisuutta ladattuani ne tänne. Kuvaa klikkaamalla jälki hieman paranee.

Ainiin, noita nauhoja arvuuttelin aika pitkään, mutta oikeassa oli raatini: sieninauha on paras! Sen paikkaa piti vaan hieman miettiä, koska nauhan turkoosi on ihan eri kuin vuorin turkoosi ja toisaalta vetoketjutkin ovat ihan eri värisiä. Ehjä kokonaisuus siitä sitten tuli ja nauhakin riitti juuri sopivasti: jäljellä on enää pikku pätkä, josta teen takkiin vielä ripustuslenkin kunhan inspis iskee.

Vielä yksi lisäys. Nyt on ripustuslenkkikin kiinni. Kuvasta näkyy myös vetoketjuepisodin loppusilaus. Ensin minulla oli liian lyhyt vetskari, sitten minulla oli liian pitkä vetskari. Pienen saksimisen jälkeen pituus oli sitten sopiva. (tämäkin kuva OLI terävä ennen tänne lataamista)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...